Hydro koeler

Verschuure Koudetechniek Dreumel heeft een Hydro koeler ontwikkeld voor kersen.

Over de vers geplukte kersen vloeit ijswater waardoor de temperatuur snel zakt. De kersen blijven langer houdbaar en zien er piekfijn uit.

De koelers zijn ontworpen en gemaakt door Verschuure Koudetechniek Dreumel. Hier wordt gebruik gemaakt van een ijsbank. Een ijsbank is een dikke laag ijs om de vriespijpen van de koeler. Daar overheen stroomt het water, wat dus snel afkoelt en over de kersen spoelt. Tijdens dit proces neemt het water de warmte van de kersen op. Daarna stoomt het weer terug in de ijsbank. Hierdoor kan met een relatief klein koelvermogen een snelle afkoeling worden gerealiseerd.

De unit is geheel van duurzaam rvs gemaakt en kan doormiddel van een pompwagen op iedere gewenste plaats worden neergezet mits 400V aanwezig is.

De koeler wordt gevuld met een pallet kersen in kunststof kratten. Door middel van waarschuwingslampen weet de teler dat zijn pallet met kersen gekoeld is en kan de volgende charge aangevoerd worden. De hoeveelheid kersen per charge is afhankelijk van het ras en de temperatuur.

 

VKD Verschuure Koudetechniek Dreumel Hydro koeler